Hvordan lage brannpil

9. Juni 2011 Are

Pilspissen tvinnes av to ståltråder og festes i skaftet.

Forrest legger man forkullet linduk (ta en gammel linfille, duk, serviett eller lignende) og legg den i en tett metallboks (sigaretui, pipetobakkboks eller lignende). Lag et lite spikerhull i lokket så gass kommer ut. Legg den på bålet/ i peisen. Etter en stund kommer hvit røyk ut av hullet. La bokse ligge ca. 20 minutter før du fisker den ut av flammene. LA DEN BLI KALD FØR DU ÅPNER DEN!

Dette fungerer som knusk, og brettes forsiktig sammen og legges forrest i kurven som tennsats. (svart på tegningen) Bak dette legger du rørleggerstry/hampestry (beige på tegningen, fåes hos VVS-forhandlere), løst pakket rundt mer forkullet lin. Bakerst kan du jo prøve med en dott stry dyppet i tjære.(rødbrunt på tegningen) Surr fast med strytråder rundt kurven.

Antenn den forreste linduken med gnist, glo eller flamme, blås på til du har fin glo, sikt og skyt. Pila tenner i lufta.

OK, alt blir vel svart-hvitt i Ratatosk, men dere finner nok ut av det! Lykke til!

Are