INVITASJON TIL HÅNDVERKSTEVLING BORREKAUPANGEN 2024

Når Borre Vikinglag feirer 30 år i 2024, feirer vi også et samfunn drevet av intens nysgjerrighet og trang til å bygge bedre fortidsforståelse med egne hender. På den måten har vi fått et svært kyndig nettverk av skapere som ivaretar materiell og immateriell kulturarv for kommende generasjoner, gjennom kontinuerlig praktisk utprøving og debatt.

Hvor mye har vi da lært som håndverkssamfunn hjemme og internasjonalt de siste 30 år?

For å synliggjøre håndverket og feire Borre Vikinglags 30 års jubileum inviterer vi til storstilt HÅNDVERKSTEVLING under Borrekaupangen 2024.

Vis oss ditt villeste, mest arbeidskrevende prosjekt!

Det du er mest stolt av, det som har utfordret deg mest. Det du vil skaldene skal synge om på alle festivaler. Vi ønsker å vise frem enestående objekter som utrykker vikingtidens etablerte stiler og teknikker, men som ikke nødvendigvis er kopier av spesifikke funn. Du oppmuntres med andre ord til å forme fritt innenfor eksisterende formspråk, eller velge å kopiere funn som tidfestes mellom 700 og 1100 tallet.

Innmeldte bidrag vil klassifiseres i to hovedgrupper:

——————————————————————————————————————–
REPLIKA – her vektlegges særlig bruk av tidsriktig verktøy, materiale og teknikk.

KREATIV TOLKNING – her vektlegges synlig forståelse av vikingtidens mange formspråk. Ditt nye design skal kunne ha vært et funn.
——————————————————————————————————————–

Du kan søke om å delta med inntil 3 verk som passer i en eller flere av følgende underkategorier:

VERKTØY  
Alt fra våpen til sysaker.                                                    

PERSONLIG UTSMYKKING
Smykker, brikkebånd, små stasplagg som luer, votter, spesielt pene sko et cetera (enkeltgjenstander, ikke hele antrekk)

MØBLER OG INTERIØR
Staskister, prydmøbler, finurlig kjøkkenutstyr og spesielt fine telt etc.

Vi utformer en utstillingskart med info om verk som vil hjelpe publikum finne frem til alle registrerte bidrag på markedsområdet. Juryen vil luske rundt inkognito.

Vinnere i nevnte kategorier utropes under lørdagens gilde.

I tillegg vil en publikumspris deles ut søndag

Gjeve priser og ære vil tildeles alle vinnerne og samtlige gjenstander tatt opp til tevlingen skal foreviges i en utstillingskatalog som vi utarbeider høsten 2024.

Viktig å tenke på:

Alle som deltar med gjenstander må gjøre disse tilgjengelig for publikum under markedet og være beredt til å svare på spørsmål om teknikk, ide, inspirasjon og historisk forankring.

   Deltakere er selv ansvarlige for å sikre gjenstander mot hærverk og tyver, samtidig vise frem verket på en flatterende måte.

 Tevlingsgruppa vil være tilgjengelig for de som ønsker veiledning eller hjelp med eksponering.

! Tevlingsgruppa forbeholder seg rett til å avvise enkeltbidrag dersom de ikke holder tilsiktet historisk eller håndverksmessig standard, eller dersom mengden ansøkte gjenstander overstiger 30 gjenstander