Håndverkerprofil: Kirsten Marie Tufte

 1. Juni 2011 Kirsten

Hvor lenge har du vært medlem i Borre Vikinglag?

Jeg har vært med siden starten, stiftelsesmøtet etter første marked I 1994.

Hvilke typer håndverk holder du på med?

Jeg har gjort og gjør det meste i: horn, bein, leire, brikkebånd, nålebinding, lærarbeider osv. Jeg besøker museer, blar gjennom en masse bøker og ser på hva som er funnet. Så går jeg hjem for å lager etterligninger, så godt jeg kan. Klærne mine syr jeg selvfølgelig for hånd, de har ikke sett en symaskin.

Hvorfor ble du medlem i BVL?

Jeg får begynne med starten, som er viktig for å forstå meg. Jeg var aktiv i Loggen Kystlag, som jeg var med å stifte og styremedlem i ca 15 år. Loggens formålsparagraf er: ”Bevaring og bruk av gamle båter og kystkultur”. Jeg seilte mannskap på alle mulige trebåter i disse årene, fra Hardangerjakt på 80 fot til Fembøring på 50 fot. Da Olav Tømmerstigen skulle arrangere vikingmarked på Borrestranda ville jeg gjerne hjelpe. Jeg hadde vært med Olav på vikingmarked i Roskilde i Danmark, men var mest interessert i å seile vikingbåtkopiene til museet. Da markedet på Borre startet, jobbet vi som gale for å klare alle oppgavene, vi hadde ca 13.500 turister innom på denne helgen! Etter markedet var vi alle utslitte, men på en positiv måte. Vi bestemte oss for at dette kunne ikke slutte med, så vi startet Borre Vikinglag. Seilingen ble lagt på hyllen, den ligger der ennå. Nå har jeg min egen hobby som jeg storkoser meg med.

Kan du si litt om håndverkene du holder på med?

For tiden er det brikkebånd og lærarbeider jeg jobber mest med. Alt jeg lager blir gjort i stuen foran tv apparatet, så arbeider som støver, egner seg ikke. Jeg ønsker meg et verksted!!